eur:
394.67
usd:
364.62
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Ferenc pápa megérkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Budapestre. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis, vagyis a városért és a világért bemutatott szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ferenc pápa: "menni fogok Magyarországra"

A hír eddig még csak szándéka volt a katolikus egyházfőnek, ez így már bejelentés.

A Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye megyéspüspöke, Palánki Ferenc Facebook-oldalán jelent meg a közlés, amely egész idáig még csak szándék formájában volt ismert: Ferenc pápa Magyarországra látogat.

A megerősítést maga a szentatya tette a magyar katolikus püspök római látogatása alkalmával.

Mutatjuk a bejegyzést:

Ismert, Novák Katalin köztársasági elnök közelmúltbeli vatikáni látogatása során Ferenc pápa még csak annyit mondott, hogy "szándékában áll" Magyarországra látogatni.

Legutóbb 2021 szeptemberében volt Budapesten a katolikus egyház feje, de akkor csupán a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére érkezett, és röviden találkozott állami vezetőkkel.

A látogatás magyar szervezésének fő felelőse Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×