eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Szakadékba zuhant a rekorder síelőnő

Holtan találták egy himalájai gleccserszakadékban Hilaree Nelson amerikai extrém sportolót.

A 49 éves tapasztalt síelő és hegymászó hétfőn tűnt el, miután meghódította a Föld nyolcadik legmagasabb hegyét, a Manaszlut. Holttestét helikopteres keresés eredményeként találták meg szerdán egy gleccserszakadék mélyén.

Hilaree Nelson sítalpakon csúszott le a 8163 hegy csúcsáról partnerével, Jim Morrisonnal, amikor szakadékba zuhant. A nagy erőkkel folyó mentést nehezítette a rossz időjárás.

Az extrémsportoló bekerült a világrekordok Guinness-könyvébe, mivel az első nőként jutott fel kevesebb mint 24 óra alatt két nyolcezres csúcsra, az Everest- és a Lhoce-hegyre.

Hétfőn több hegymászót is magával sodort egy lavina a Manaszlu-hegy egy alacsonyabb pontján, a csoportból egy nepáli hegyivezető életét vesztette.

A nepáli hatóságok félezer embernek adtak ki mászóengedélyt az őszi szezonra, a legtöbben a Manaszlut akarják megmászni.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×