eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozik egy helsinki sajtóértekezleten 2022. augusztus 19-én. A 2019-ben a finn történelem legfiatalabb kormányfőjének választott Marin közölte: kábítószertesztet végeztetett el „saját jogi védelmének érdekében”, miután az internetes közösségi médiában megjelent egy rövid videofelvétel, amelyen ő felszabadultan táncol és énekel egy magánösszejövetelen.
Nyitókép: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

A finn miniszterelnök rengeteg támogatót kap bulibotránya közepette - videók

A Sanna Marinról kiszivárgott felvételeken a finn miniszterelnök egy klub VIP-termében bulizott: skandináv nők százai tesznek közzé magukról készített bulivideókat azért, hogy támogatásukat fejezzék ki felé.

A finn és dán nők a világ talán legfiatalabb, mindössze harminchat esztendős miniszterelnöke melletti kiállásképp olyan táncos videókat töltenek fel az internetre, melyeken Marinhoz hasonlóan barátaikkal buliznak. A Marinról készült videók kiszivárgása kritikák össztüzébe állította a politikust.

A támogató felvételeket a #SolidaritywithSanna hashtaggel töltik fel az északi nők az internetre azt követően, hogy Marin egyes kritikusai úgy fogalmaztak, a politikusról nyilvánosságra hozott képsorok alapján megkérdőjeleződik a miniszterelnök személyes és politikai megítélése is - írja a Sky News.

Kritikusai szerint felelőtlen dolog olyankor bulizni, amikor Finnország Oroszországgal való kapcsolata egyre feszültebbé kezd válni

amiatt, hogy Marin erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy országa csatlakozzon a NATO-hoz. Azzal is vádolták, hogy drogot használt: ezt a vádat tagadta, később pedig bejelentette, hogy drogtesztet végeztetett, melynek eredményét nyilvánosságra fogja hozni.

A 2019-ben, mindössze 34 évesen beiktatott miniszterelnök védelmében azt mondta, nem tett mást, mint táncolt, énekelt, megölelte barátait és alkoholt ivott.

"Remélem, 2022-ben elfogadható az, hogy még a döntéshozók is énekelnek, táncolnak és buliznak" - mondta, hozzátéve: sajnálja, hogy a videókat a nyilvánosság is megismerte. Azt is elmondta, hogy azok nem a nyilvánosság előtt készültek.

Az első kiszivárgott felvétel egy Instagram-történetből származhat, az látható rajtuk, hogy Sanna Marin alkoholt fogyaszt, és barátaival finn pop és rapdalokra bulizik.

A második videón Olavi Uusivirta finn popzenésszel táncol.

A finn miniszterelnök, aki 2020-ban ment férjhez Markus Raikkönenhez, azt is cáfolta, hogy Uusivirta megcsókolta volna nyakát tánc közben.

A felvételeken nem látszik, hogy bárki kábítószert fogyasztott volna, de egyesek azt vélik hallani, hogy a háttérben valaki a kokainra utaló finn szlengszót kiabál.

Petteri Järvinen kiberszakértő szerint Oroszország meghekkelhette Marin baráti köre egyik tagjának okostelefonját, így kerülhettek az internetre a felvételek.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×