eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Tesla önvezető autó hibás szoftvere
Nyitókép: Twitter

Tényleg elgázolja a gyerekeket a Tesla önveztő autója?

Döbbenetes eredményre jutott egy amerikai kutatócsoport, amely a Tesla legújabb önvezető autóját vizsgálta.

Az origo.hu arról számol be, hogy amerikai kutatók egy csoportja óriási hibát talált a Tesla önvezető autók számítógépes vezérlésében. A kocsik ugyanis nem érzékelték a gyerek méretű próbabábukat és többször is elgázolták azokat.

Ezek alapján Dan O'Dowd biztonsági mérnök a Tesla Full-Self-Driving rendszerének betiltását javasolta. Ennek érdekében kampányt is kezdett.

A kísérletekről készült videót pedig nyilvánosságra hozta a világhálón.

A Tesla tulajdonosa természetesen felvette a kesztyűt és válaszolt a vádakra - írja a portál.

Elon Musk azt állította, hogy már több mint százezer autós használja a Full-Self-Driving rendszert, és az eddig még semmiféle bajt nem okozott. Dan O'Dowd-nak pedig azzal vágott vissza, hogy valójában csak a konkurenciát akarja lejáratni, mivel a biztonsági mérnök olyan céget irányít (Green Hills), amely számítógépes programokat készít automatizált vezetési rendszerekhez.

A Tesla vezére egyúttal azt is közölte, hogy az FSD szoftverét feljavították, így várhatóan az év végére minden érdeklődő számára elérhető lesz.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×