eur:
395.35
usd:
368.37
bux:
71809.38
2024. július 2. kedd Ottó
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtóértekezletet tart, miután tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszterel Genfben 2022. január 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Fordulat? Moszkva hajlik a tárgyalásra a fogolycseréről

Oroszország kész tárgyalni Washingtonnal egy lehetséges fogolycseréről, ami alapján szabadon engednék Brittney Griner kosárlabdázót, akit marihuána birtoklásért kilenc év börtönbüntetésre ítéltek – közölte az orosz külügyminiszter.

A Reuters cikke szerint, amit a Portfolio idézett, Szergej Lavrov hozzátette, hogy a tárgyalásnak „olyan keretrendszer szerint kell haladnia, amiről már megegyezett Vlagyimir Putyin és Joe Biden elnök”. Mindez vélhetően azt jelenti, hogy Oroszország ragaszkodni fog ahhoz, hogy Viktor Bout orosz fegyverkereskedőt engedje el Washington Grinerért cserébe.

A fogolycseréről való tárgyalás azért is érdekes – jegyzik meg a híroldal – mert, ahogy Dimitrij Medvegyev exelnök fogalmazott korábban, Washington és Moszkva viszonya elérte a „zéró Kevint,” vagyis semmilyen diplomáciai egyeztetés nem zajlik a két fél közt. Ha ismét felveszik a tárgyalási szálakat, ez akár az ukrajnai konfliktus rendezéséhez vezető tárgyalásokat is kezdeményezheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×