eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Fábián Antal (j) és Pethő György nőgyógyász főorvosok eltávolítják egy beteg méhét a függelékekkel Nyíregyházán, a Jósa András Oktató Kórházban. A mindössze egy centiméteres három metszési ponton keresztül bejuttatott eszközökkel végzett műtétet három monitoron követik nyomon. A nőgyógyászati osztályon végzett hasonló műtétek érdekessége, hogy egy olyan Ligasure nevű eszközt használnak, mely a beavatkozás során automatikusan a kiszárítja a szöveteket, lezárja az ereket, ezeket automatikusan jelzi, majd vág. Ennek köszönhetően a műtét ideje felére, esetenként harmadára csökken, varróanyag-felhasználás nincs, a gyulladás és nyirokpangás veszélye minimálisra csökken.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Ügyészi vizsgálat indult egy megerőszakolt tízéves kislány abortusza miatt Amerikában

Egy 27 éves férfit vádolnak az erőszakkal, az operációt végző orvosnő az ügyészség szerint nem jelentette időben a beavatkozást.

A gyereket megerőszakolták, ezért volt szükség az orvosi beavatkozásra – olvasható a 444.hu cikkében. A portál az esetről a CNN amerikai hírtelevízió nyomán számolt be.

Eszerint egy indianapolisi nőgyógyász ellen kezdődött ügyészségi vizsgálat, bár azt nem tudni pontosan miért. Az orvos ugyanis a törvényben előírt három napon belül jelentette a műtétet a hatóságoknak, így ügyvédje szerint nem követett el semmit.

A gyereket egy 27 éves férfi erőszakolta meg, aki a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát. Az egyik nyomozó viszont azt állítja, hogy a férfi a rendőrségen beismerte tettét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×