eur:
397.19
usd:
356.66
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Maxar Technologies

Műholdfelvétel bizonyíthatja a Mariupol közeli hatalmas tömegsírt

Az ukrán hatóságok szerint ez is azt támasztja alá, hogy az oroszok háborús bűncselekményeket követnek el a megszállás alatt álló Ukrajnában.

A CNN beszámolója szerint ukrán tisztviselők azt mondják, hogy tömegsírokat azonosítottak Mariupol városán kívül, ami szerintük egyre több bizonyítékot szolgáltat az ukrán civilek elleni orosz háborús bűnökről.

A fenti kiejelentést erősíthetik a Maxar Technologies által készített és elemzett műholdfelvételek, amik több mint 200 új sírról árulkodnak Manhus északnyugati szélén, a Mariupoltól körülbelül 19 kilométerre fekvő település határában. Legalábbis az amerikai cég szerint.

Mariupol polgármestere – csütörtöki Telegram-bejegyzése – szerint a tömegsírt március végén kezdhették el ásni az orosz katonák, akik a város ostroma közben elhunyt civilek holttesteit temették el ott. Vadim Bojcsenko szerinte „ez közvetlen bizonyítéka a háborús bűnöknek, illetve annak eltusolására tett kisérletnek”.

A Maxar a március közepétől április közepéig készült műholdfelvételei elemzése során arra jutott, hogy a sírhelybővítés március 23. és 26. között keződött, és áprilisban is folytatódodott.

Címlapról ajánljuk
Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Németországban jövő ősszel tartják a parlamenti választásokat. Pontosan egy évvel a szavazás előtt az ellenzéki konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a kormányzó szociáldemokrata SPD után a radikális jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is kancellárjelöltet állít: Alice Weidel társelnököt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×