eur:
395.31
usd:
367.47
bux:
71652.51
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Photo taken at a military parade in Vladivostok, Russia, on May 9, 2018 shows vehicles equipped with shore-to-ship missile system Bastion. (Kyodo) ==Kyodo (Photo by Kyodo News Stills via Getty Images)
Nyitókép: Kyodo News Stills via Getty Images

A finn határhoz telepít új rakétarendszert az orosz sereg – videó

Egy autóból vették fel, amint a katonai konvoj Szentpétervár irányából a Helsinki felé vezető úton halad.

Egy autóból vették videóra, ahogy orosz katonai konvoj halad Szentpétervárnál a finn határ felé. A felvétel alapján a járművek a K-300P Bastion rakétavédelmi rendszert szállították abba a viborgi körzetbe, amit az oroszok a finnektől foglaltak el 1940-ben – írja az Azonnali.

A Bastion az egyik legújabb fejlesztésű orosz fegyverrendszer. Ukrajnában még nem használták, de korábban a Krímben és Szíriában igen.

Frissítés: Az Egyesült Államok semmi olyasmit nem láttak, ami megerősítené az információkat, miszerint orosz csapatok közelítenék meg Finnország határait - mondta John Kirby, a Pentagon szóvivője.

Címlapi kép: A Bastion rendszer egy 2018-as katonai parádén.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×