eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
closeup of woman, wearing blue surgical gloves, placing the sample into the covid-19 antigen diagnostic test device, on white table
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

WHO: még a pandémia közepén járunk

Ismét emelkedni kezdett a koronavírusos esetek száma.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője arra hívta fel a figyelmet pénteken, hogy több, mint egyhónapos visszaesés után a múlt hét óta világszerte újra emelkedik az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma.

Margaret Harris leszögezte: a világjárványnak közel sincs vége, jelenleg a pandémia közepén járunk.

A világszervezet korábban azt jósolta, hogy a járvány akut szakasza idén véget érhet, de ez - sok más tényező mellett - attól is függ, hogy milyen gyorsan sikerül minden országban beoltani a lakosság 70 százalékát.

A WHO adatai szerint múlt héten az egész világon ismét emelkedni kezdett a koronavírusos esetek száma. Ázsiában több helyen és a kínai Csilin tartományban is zárlatokat rendeltek el, hogy megfékezzék a járvány ismételt terjedését. A szervezet úgy véli, az esetszámok újult emelkedése azzal magyarázható, hogy még mindig jelen van a különösen gyorsan terjedő omikron variáns és annak alvariánsa, illetve azzal, hogy a legtöbb helyen feloldották a járványügyi korlátozásokat.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×