eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Rapid antigen testing is a screening tool to help detect COVID-19.
Nyitókép: Boy_Anupong/Getty Images

A WHO új feladatot adott a koronavírus-járvány legyőzéséhez

De ehhez együttműködés szükséges.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője szerint legyőzhető a koronavírus-járvány 2022-ben, de ehhez az szükséges, hogy az országok együttműködjenek – szemlézte a BBC tudósítását a Telex. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz ismét óva intett a nacionalizmustól és az oltóanyag-felhalmozástól.

Úgy véli, minél tovább tart ez az oltások egyenlőtlen eloszlása, annál nagyobb a kockázata annak, hogy a vírus úgy mutálódik, hogy már nem tudjuk megelőzni vagy előre jelezni. Ha véget vetünk az egyenlőtlenségnek, véget vetünk a járványnak – jelentette ki.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy bár Európában és az Egyesült Államokban a lakosság többsége kapott már legalább egy oltást, de azt nem sikerült elérni, hogy

2021 végére minden országban legalább 40 százalékos legyen az átoltottság.

A WHO új célt tűzött ki 2022-re: júliusig minden országban be kell oltani az emberek 70 százalékát, hogy véget lehessen vetni a járványnak.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×