eur:
394.8
usd:
368.74
bux:
71811.72
2024. június 28. péntek Irén, Levente

Újabb három amerikai túszt elengedtek Haitin

A 16 októberben elrabolt túsz közül már öten kiszabadultak.

Újabb három októberben elrabolt amerikai misszionáriust engedtek szabadon foglyul ejtőik Haitin – közölte az amerikai külügyminisztérium.

"Hálásak vagyunk Istennek, hogy múlt éjjel három újabb túszt elengedtek. A kiszabadultak, biztonságban vannak, és láthatóan jól érzik magukat" – tudatta az ohiói Christian Aid Ministries nevű szervezet, amely a haiti utazást szervezte.

Ned Price amerikai külügyi szóvivő megerősítette, hogy három ember kiszabadult, és hozzátette, hogy az amerikai kormány azon dolgozik, hogy a többiek is visszanyerhessék szabadságukat.

Októberben 16 amerikai és egy kanadai állampolgárt raboltak el – köztük egy gyereket is – miután meglátogattak egy árvaházat a szigetországban. Ketten novemberben kiszabadultak.

Címlapról ajánljuk
Joe Biden nagyon gyenge volt, akár a félreállítása is szóba kerülhet - mondja a szakértő

"Joe Biden nagyon gyenge volt, akár a félreállítása is szóba kerülhet" - mondja a szakértő

A CNN felmérése szerint a megkérdezettek 67 százaléka Donald Trumpot nevezte meg az elnökjelöltek első tévévitájának győzteseként. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársa azt mondta az Inforádióban, hogy az eddigi visszajelzések alapján pánikhangulat alakult ki a demokrata szavazók és donorok körében a vitát követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Széteshet a magyar-orosz gázszállítási struktúra! – Nagy változások jöhetnek

Széteshet a magyar-orosz gázszállítási struktúra! – Nagy változások jöhetnek

Jelentős az esélye annak, hogy a jelenlegi magyar-orosz gázszállítási struktúra szétesik a következő hónapokban a Gazprom elleni választottbírósági ügyhalmaz következményeként – mondta el a Portfolio-nak két megbízható, a témára rálátó szakmai forrás. Egy harmadik szakértő pedig azt jelezte, hogy már el is indult a háttérben a mozgolódás - például Törökországban - arra, hogy ezt a nagy változást kezelni lehessen. Egy negyedik forrásunk az orosz-ukrán trazit jövőre tovább élésének egyik fontos jeléről adott információt. Fontos, hogy még ha tényleg szét is esik a magyar-orosz gázszállítási keret jelenleg ismert formája, akkor is eljutna hozzánk az orosz gázmolekula, csak más együttműködések, és esetleg más útvonalak segítségével. Éppen ezért a fenti forgatókönyv egyelőre nem jelentene érdemi kockázatot a magyar ellátásbiztonságra, és egyébként is az elmúlt évtized legmagasabb szintjén áll a magyar gáztárolók töltöttsége. Emellett az oroszon kívüli gázellátási együttműködéseink, illetve az eddig megtett óvatos diverzifikációs lépéseink is segíthetnek átnavigálni egy turbulensebb gázpiaci környezetet. A gázpiaci kilátásokról, diverzifikációról, ellátásbiztonsági kérdésekről is szó lesz a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, részletek és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×