eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Az új koronavírus okozta betegségben szenvedő pácienst kezelnek a római San Filippo Neri kórház intenzív osztályán 2021. március 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Megteltek a koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív osztályos ágyak Szalonikiben

Teljesen megteltek a koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív osztályos ágyak az észak-görögországi Szalonikiben - írta a Kathimerini című görög napilap szombaton.

A várost körülvevő Közép-Macedónia régióban mindössze négy szabad ágy van covidos betegek számára.

Péntek óta éjszakai kijárási tilalom van érvényben Szaloniki városában, mert az elmúlt időszakban meredeken emelkedett az új fertőzöttek száma. Az egészségügyi hatóságok péntek este 2636 új esetről számoltak be a csaknem 11 millió lakosú Görögországban. Ebből csaknem négyszázat Szalonikiben jegyeztek fel.

A kikötővárosban mindössze 53 százalékos az átoltottsági arány, amely a legalacsonyabb Görögországban és Európában - írta a Kahtimerini.

Adonisz Georgiadisz görög fejlesztési miniszter csütörtökön felszólította Szaloniki lakosait, hogy oltassák be magukat.

Szalonikin kívül például Halkidiki, Larissza, Kilkisz és Kavala is vörös besorolást kapott. Ezeken a településeken hajnali egy órától reggel hatig kijárási tilalom van érvényben, amely alól csak a munkába járók és az egészségügyi ellátásra szorulók mentesülnek. Emellett tilos a zene a szórakozóhelyeken, köztük a bárokban és kávézókban. A zárt terekben távolságtartás, maszkviselési kötelezettség, létszámkorlát és higiéniai szabályok érvényesek. Sok esetben a belépést védettségi igazolványhoz kötik.

Görögországban eddig 658 368 fertőzöttje és 14 860 halálos áldozata volt a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem szombati összesítése szerint.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×