eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A 2021. február 25-én közreadott képen egy egészségügyi dolgozó a Sinovac kínai gyógyszergyártó által készített koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó ampullákat tart a kezében a cég pekingi üzemében 2020. szeptember 24-én. Kínában 2021. február 25-én két új hazai gyártású koronavírus elleni vakcina is megkapta az engedélyt a szélesebb körben történő használatra. Az egyik a CanSino Biologics terméke, a másik az állami tulajdonú Sinopharmé.
Nyitókép: MTI/AP/Ng Han-kuan

Kínában a három évnél idősebb gyerekek oltására készülnek

Ezzel Kína lesz az első a világon, ahol kisgyerekek is oltást kapnak a világjárványt okozó vírus ellen. A Sinovac oltását használják – közölte az AFP hírügynökséggel a kínai gyógyszergyár szóvivője.

Kínában - ahonnan 2019 végén elterjedt a világjárványt okozó újfajta koronavírus - az idén májusban gyakorlatilag megfékezték a járványt. Eddig mintegy nyolcszázmillió adag vakcinát adtak be, de csak a 18 éven felettieknek.

Azt tervezik, hogy az év végéig beoltják a lakosság legalább hetven százalékát, vagyis közel egymilliárd embert, felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Ezzel összefüggésben mondta a Sinovac szóvivője, hogy az illetékes hatóságok a minap hagyták jóvá a vállalat oltásának alkalmazását a három és tizenhét év közötti gyerekek esetében is. Nem részletezte, hogy a kétdózisú oltás első adagját mikor kezdik beadni a gyerekeknek, a menetrend meghatározása az egészségügyi minisztérium hatáskörébe tartozik.

A Sinovac laboratóriuma befejezte a klinikai kísérleteket a vakcinával mind a felnőttek, mint a gyerekek esetében, és az eredményeket közzéteszik a The Lancet brit orvosi szaklapban - tette hozzá.

A Sinovacon kívül Kínában engedélyezett a Sinopharm gyógyszergyár kétdózisú, illetve Cansino Biologics egyadagos oltása felnőttek számára, de ezek a vállalatok is elkezdték a klinikai teszteket a gyerekeknek beadandó oltásaikkal.

Vasárnap az egészségügyi minisztérium egyik illetékese azt mondta, hogy

összességében húsz kínai kísérleti vakcinával folynak klinikai kísérleteket az országban.

A Sinovac és a Sinopharm felnőtteknek szánt oltását már engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WTO) is, és a világ számos országában forgalomban vannak.

Az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a Pfizer/BioNTech oltását engedélyezték tizenkét évesnél idősebb gyerekek esetében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×