eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Moszkva városi bíróságának sajtószolgálata által közreadott képen Alekszej Navalnij ellenzéki politikus (k) egyik ügyvédjével, Vagyim Kobzevvel (b) beszél perének tárgyalásán Moszkva városi bíróságán 2021. február 2-án. A rendkívüli rendőri készültség mellett tartott tárgyaláson dől el, hogy letöltendővé változtatják-e a Navalnijra az úgynevezett Yves Rocher-ügyben 2014-ben kiszabott, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést. Navalnijt és öccsét, Oleget 2014 decemberében csalás és pénzmosás címén ítélték el, amiért szállítmányozási cégük, a Glavpodpiszka a vád szerint túlszámlázott a francia kozmetikai cég oroszországi leányvállalatának.
Nyitókép: MTI/EPA/Moszkva városi bíróságának sajtószolgálata

Nyoma veszett Navalnij egyik orvosának

Péntek óta keresik, csak az autóját találták meg.

Eltűnt az egyik orvos, aki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust kezelte tavaly nyáron a szibériai Omszk városban - derül ki a rendőrség vasárnapi nyilatkozatából.

Alekszandr Murahovszkij, az omszki első mentőkórház főorvosa egy erdei vadásztáborból indult el pénteken terepjáróval, és azóta senki sem látta. A mentőegységek helikopterek, drónok és önkéntesek segítségével keresik.

Helyi sajtóértesülések szerint a terepjárót egy mocsárban megtalálták, de az orvosnak nincs nyoma.

Murahovszkij főorvos volt abban a kórházban, ahová tavaly beszállították Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, miután rosszul lett a Tomszk-Moszkva útvonalon közlekedő repülőjáraton, és emiatt a gép egészségügyi kényszerleszállást hajtott végre Omszkban.

A történtek után a régió egészségügyi miniszterévé nevezték ki.

Navalnij ellen mérgezéses merényletet követtek el, amelyet túlélt és németországi kezelésben részesült. Arra panaszkodott, hogy a tiltott vegyi fegyver bevetését ellene, mint orosz állampolgár ellen, nem vizsgálták ki. Szervezetében több európai laboratórium kimutatta a halálos novicsok idegmérget.

Az ellenzéki politikus szerint megmérgezése mögött a Kreml áll, amit az orosz kormány következetesen visszautasít. Hazatérése után letartóztatták és bebörtönözték, mert távolléte alatt nem jelentkezett a hatóságoknál, amire azért lett volna szükség, mert korábban elítélték és felfüggesztett büntetésre ítélték. Szerinte az az ítélet is politikai indíttatásból született.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×