eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Sérült autók a Tohoku autópályán történt tömeges baleset helyszínén 2021. január 19-én, miután 134 jármű ütközött össze hóviharban az észak-japáni Mijaga perfektúrában fekvő Oszaki környékén. A mintegy kétszáz érintett ember közül egy életét vesztette, tizet kórházba szállítottak.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News/Omori Juta

Hó tartja fogságban Észak-Japánt - halott az autópályán

Megállás nélkül szakad a hó, egy autópálya-szakaszon temérdek autó vesztegel a reménytelenségben egy tömegbaleset után.

Százharminc gépjármű elakadt Japán északi részén egy autópályán, miután fergeteges széllel hatalmas hóvihar zúdult a térségre helyi idő szerint kedd déltájt, tömegbalesetet okozva - tudósít a BBC.

A Miohagi tartományt átszelő Tohoku nevű gyorsforgalmi úton a káoszban több baleset is történt egy ember halálát és további tíz sérülését okozva.

Kimenteni 200 embert kellett, de a mentők folyamatosan a helyszínen vannak, hogy a további bajba jutókon segíthessenek - ivóvízzel, étellel, takarókkal is.

Japánban az elmúlt hetekben a szokásos hó kétszerese esett már le, ami miatt a gyorsforgalmi úton 50 kilométeres óránkénti sebességkorlátot léptettek érvénybe.

A vasúti közlekedést is érintő megpróbáltatásoknak még nincs vége, a következő napra a meteorológusok még 40 centi friss havat jósolnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×