eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels.com

„Ha Amerikából érkezett, nem lesz neki kegyelem”

Hamis volt az állítólag Amerikából Ausztráliába repült versenygalamb szalagja, melynek alapján az állatot a helyi hatóság veszélyforrásnak ítélte.

A lábán lévő szalag alapján a Melbourne-ben, egy magánház kertjében december 26-án talált madár egy versenygalamb, ami két hónappal korábban indult a mintegy 13 ezer kilométerre lévő Oregonból.

Az információ alapján az ausztrál hatóságok csütörtökön veszélyesnek ítélték az élelmiszer-biztonságra és a helyi fajokra, ezért azt tervezték, hogy a törvény szerint elpusztítják.

Pénteken azonban az oklahomai székhelyű American Racing Pigeon Union versenygalamb-egyesület képviselője, Deone Roberts azt közölte, hogy

a szalag hamis: a fotókon ugyanis nem az a kék galamb szerepel, amely a számhoz tartozik.

„Az ausztrál szalag hamisítvány, az állat egyértelműen nem az Egyesült Államokból származik. Nem szükséges megölni” – mondta Roberts.

Hozzátette, hogy egyre gyakoribb a madarak azonosító szalagjainak hamisítása.

„A műkedvelő galambászok így megvásárolják a madarakat” – magyarázta.

A galambversenyek újabban egyre népszerűbbek, néhány galamb hatalmas összegekért kelt el. Eddig a legtöbbet, 1,6 millió eurót (575 millió forint) egy kínai licitáló fizetett novemberben egy belga versenygalambért.

A megválasztott amerikai elnök után Joe-nak nevezett melbourne-i galambról Michael McCormack ausztrál miniszterelnök újságíróknak azt mondta, nem kívánja a madár halálát,

de ha Amerikából érkezett, nem lesz neki kegyelem.

Kevin Celli-Bird melbourne-i lakost, aki kertjében az állatot megtalálta, meglepték a fejlemények, és kérte, hogy ne pusztítsák el Joe-t.

Ő lépett kapcsolatba az amerikai galambászokkal, hogy a szalagon talált szám alapján keressék meg az állat tulajdonosát. A szalagokon szám és egy szimbólum is volt, ám Celli-Bird azt mondta, nem emlékszik az ábrára, és nem tudja megnézni, mert a madár már jobb állapotban van és nem tudja befogni.

A számhoz tartozó valódi galamb egy október 29-én kezdődött oregoni versenyen tűnt el. Elképzelhető, hogy átkelt a Csendes-óceánon egy hajó fedélzetén, van ilyen, de a képen nem ez a madár szerepel – közölte a versenyért felelős Lucas Cramer.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×