eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ferenc pápa nagycsütörtöki miséjén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2020. április 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Ferenc pápa a fogyatékkal élők sportjáról: "ámulatba ejt az élet ereje"

Tisztelet illet szerinte mindenkit, aki "a megváltás fegyverévé" teszi a fogyatékosságot.

Ferenc pápa méltatta a paralimpiai mozgalmat, amelyet nagyon értékesnek nevezett, amiért lehetőséget ad a fogyatékkal élőknek a sportolásra.

"Amikor látom, mire képesek olyan sportolók, akiknek valamilyen testi fogyatékosságuk van, ámulatba ejt az élet ereje" - fogalmazott a katolikus egyház feje a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

A pápa tisztelettel szólt mindazokról, akik "a megváltás fegyverévé tették a fogyatékosságot", s úgy vélekedett, hogy a paralimpikonok demonstrálják az elkötelezettség, az áldozatkészség és a hűség erényét.

A 2020-ról ez év nyarára halasztott paralimpiát 22 sportág képviselőinek részvételével az ötkarikás játékok után, augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik meg Tokióban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×