eur:
393.08
usd:
363.28
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Sebastian Kurz osztrák kancellár védőmaszkban a parlament ülésén Bécsben a koronavírus-járvány idején, 2020. április 22-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ronald Zak

Erős szigorítások jönnek Ausztriában

A részleteket szombaton jelenti be a kancellár. Az iskolák, a nagyobb boltok bezárnak, a masszőrökre, kozmetikusokra cudar világ jön.

Ausztriában bezárnak az iskolák, és átállnak digitális oktatásra, csak az óvodák maradhatnak nyitva, és egyes helyeken az alsó tagozat az általános iskolában. A kisebb üzletek nyitva maradhatnak, de a bevásárlóközpontoknak, ahol sok ember gyűlhet össze, le kell húzniuk a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében - jelentette az oe24.at osztrák hírportál.

Az oldal úgy tudja, az intézkedéseket szombat délután jelenti be Sebastian Kurz kancellár.

A kereskedelem terén a kormány egyetért azokkal a szakértőkkel és iparági képviselőkkel, akik szerint a teljes zárlat a gazdaság összeomlásához vezetne, ezért köztes megoldásként arról döntöttek, hogy nem kell minden boltnak becsuknia, csak a nagyobb bevásárlóközpontoknak, ahol nagyobb tömeg gyűlhet össze. Nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok és masszőrök sem, de a fodrászatok bezárása még nem eldöntött kérdés.

Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

Ausztriában eddig 181 ezer fertőzöttről és 1600 halottról tudni. A legmagasabb halálozási adat egy hete pénteken érkezett, akkor 73 áldozatot jelentettek, azóta némileg csökkent az elhunytak száma, de vannak kiugrások.

Orbán Viktor kormányfő többször is Magyarország laboratóriumaként hivatkozott Ausztriára a járvány alakulásában és a kezelésben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×