eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az új koronavírus okozta Covid-19 betegségben szenvedő pácienst visznek a prágai Motol kórházba 2020. november 6-án. A kórház öt, súlyos állapotban lévő beteget vesz át más, már túlterhelt intézményektől.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Koronavírus: egy kis levegőhöz jutott Csehország

Csehországban vasárnap 3608 újonnan igazolt koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki a laboratóriumi vizsgálatok, ami az utóbbi négy hét alatt a legalacsonyabb napi esetszám – derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján hétfőn közzétett adatokból.

A múlt vasárnap háromezerrel volt magasabb az igazolt fertőzések száma. A hétvégi számok azonban általában alacsonyabbak, mint a munkanapokon, mert alacsonyabb az elvégzett tesztek száma is.

Csehországban jelenleg mintegy 167 ezer igazolt fertőzött van.

A kórházakban kezeltek száma mérsékelten, 7779-re csökkent, közülük 1196 állapota súlyos.

Ez utóbbi szám is alacsonyabb, mint korábban. Eddig 101, vasárnap elhunyt betegről tudnak a hatóságok, az eddig elhunyt Covid-19-betegek száma ezzel 4858-ra emelkedett, de ez a szám a későbbi pontosítások után rendszeresen jóval megemelkedik.

A legrosszabb járványhelyzet jelenleg a Prágától délkeletre fekvő Pelhrimovi járásban van, ahol százezer lakosra 1169 fertőzött esik. Hasonló a helyzet a közép-morvaországi Vsetíni járásban, ahol 1097 fertőzött esik százezer lakosra. Prágában az utóbbi hetekben sokat javult a helyzet, és most 302 fertőzött esik százezer lakosra.

Csehországban jelenleg

november 20-áig szükségállapot van érvényben,

nagymértékben korlátozva van a szabad mozgás és a kereskedelem is. Az arcmaszk viselése mindenütt kötelező. Bezártak a vendéglők, az iskolák távoktatásra tértek át, szünetelnek a kulturális és a sportrendezvények, éjjel pedig kijárási tilalom van érvényben.

Jan Blatny egészségügyi miniszter vasárnap azt mondta, hogy a szigorú óvintézkedések november második felére hozhatják meg eredményüket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×