eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Védőmaszkos ügyfelek egy zágrábi posta előtt 2020. július 13-án. Ettől a naptól a koronavírus-járvány miatt kötelező a szájmaszk viselése az egészségügyi intézményekben, a közösségi közlekedési eszközökön és az üzletekben.
Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

Koronavírus - Egyre többen kerülnek kórházba Horvátországban és Szlovéniában

Horvátországban és Szlovéniában is növekszik a kórházi kezelésre szoruló betegek száma, utóbbi növeli kórházi kapacitásait.

Bojana Beovic, a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakbizottságának vezetője elmondta: a következő napokban további száz kórházi ágyat készítenek elő. Hozzátette: bővítik a kórházi kapacitásokat a nyugat-szlovéniai Nova Goricában, valamint a ljubljanai klinika fertőző osztályán, amely eddig a legnagyobb terhet viselte.

Mint mondta, problémát okoz az is, hogy a vírus bejutott a nagyobb kórházakba. Ezek között az észak-szlovéniai, jasenicai, valamint a maribori és ljubljanai klinikai központokat említette.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint hétfőn 189-cel 6764-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Vasárnap 75 új esetről számoltak be, de kevesebb tesztet is végeztek a hétvégén az országban. Három új haláleset történt, így a járvány eddigi halálos áldozatainak száma 160-ra nőtt.

A diagnosztizált betegek közül 111-en vannak kórházban, közülük húszat ápolnak intenzív osztályon.

A kórházi ellátásra szoruló betegek száma szeptember eleje óta folyamatosan nő, és először vasárnap haladta meg a százat.

Horvátországban egy nap alatt 287-tel nőtt és elérte a 18 084-et az azonosított fertőzöttek száma. Hétfőn 138 új esetről számoltak be. Négy haláleset történt, a járvány halálos áldozatainak száma 304-re nőtt. Kórházban ápolnak 334 beteget, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Horvátországban a múlt héten még nem érte a háromszázat a kórházi kezelésre szoruló betegek száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×