eur:
393.14
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Védőmaszkot és gumikesztyűt viselő nő halad el egy üzlet előtt a londoni Regents Street bevásárlóutcán 2020. június 11-én. Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások fokozatos enyhítésének köszönhetően több üzlet is kinyithat június 15-én. A vendéglátóipar képviselői azt is szeretnék elérni, hogy a kötelező két méteres távolságtartást egy méterre csökkentsék.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Több ezer fertőzéses eset kimaradt a brit nyilvántartásból

A brit egészségügyi minisztérium korrigált összesítésében közölte: a szeptember 25. és október 2. között 15 841 olyan fertőzést szűrtek ki, amelyek a számítógépes feldolgozórendszer meghibásodása miatt nem kerültek be a napi adatismertetésekbe.

A tárca ezeket a pozitív leleteket most hozzáadta a nyilvántartáshoz, így a vasárnap éjjel közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 22 961 újonnan kiszűrt esettel emelkedett a koronavírus-fertőzések száma Nagy-Britanniában. A minisztérium hangsúlyozta, hogy a korábbi nyilvántartási hiba miatt kimaradt esetek utólagos feldolgozása mesterségesen magasra hajtja az új koronavírus-fertőzéses esetek naponta ismertetett számát.

Ugyanez a nyilvántartási hiba már a szombat estével zárult 24 órában is több mint 12 ezerrel növelte az új koronavírus-fertőzésekről beérkezett számokat. Ez hozzávetőleg a kétszerese volt a korábbi napok adatainak. Az egészségügyi minisztérium vasárnap éjjeli ismertetése szerint a hibát kijavították, a nyilvántartásból korábban kimaradt fertőzéseket a szombati és a vasárnapi adatsorokban tüntették fel és ez emelte meg hirtelen a napi számokat.

A kiegészített adatok szerint

Nagy-Britanniában eddig 22,7 millió koronavírustesztet végeztek el;

vasárnap estig ezek közül 502 978-nak az eredménye lett pozitív. A halálos áldozatok száma 42 350.

A vasárnap estig eltelt 24 órában 33-an haltak meg Nagy-Britanniában a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19-ben. Szombaton 59, a megelőző két napban egyaránt 71 halálos áldozatról érkezett jelentés. Áprilisban, a nagy-britanniai koronavírus-járvány tavaszi tetőzésének időszakában előfordult, hogy 1200-nál több napi halálesetről számoltak be a brit egészségügyi hatóságok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×