eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Donald Trump amerikai elnök nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház déli kertjében, mielőtt elutazik az arizonai Yumába 2020. június 23-án. Trump közölte, a szövetségi kormányzat  kész segítséget nyújtani a rend helyreállításához Seattle-ben, illetve hamarosan elnöki rendeletet ad ki az amerikai történelmi emlékművek és szobrok védelméről.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump: jobban érzem magam, mint húsz éve

A kórházból távozó amerikai elnök szerint nem szabad félni a koronavírustól.

Helyi idő szerint hétfőn este fél 7-kor kiengedik a Walter Reed katonai kórházból a koronavírussal fertőzött Donald Trumpot. Az amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy jól érzi magát.

„Ne féljünk a Covidtól. Ne engedjük, hogy uralja az életünket. A kormányzat irányítása alatt igazán jó gyógyszereket fejlesztettünk ki és a tudás is megvan. Jobban érzem magam, mint húsz évvel ezelőtt.

A hírt megerősítette a Fehér Ház orvosa, de hozzátette, az elnöknek még gyógyszert kell szednie.

Az amerikai elnöknek rendben van a vérnyomása, a szívverése, nincsenek légúti panaszai és több mint 72 órája láztalan

- jelentette ki Sean Conley.

A Fehér Ház orvosa elmondta: Trump továbbra is gyógyszert kap, s kedden a Fehér Házban megkapja az ötödik adag Remdesivirt is. Ezek mindegyike olyan szer, amely nem igényel kórházi kezelést - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Trump jól van, de még nincs túl a betegségen. "Óvatosan optimisták vagyunk" - fogalmazott.

Az orvosok újságírói kérdésekre sem kívánták részletezni a terápiát, s nem kívántak reagálni arra sem, hogy melyik gyógyszert miért, vagy miért nem adják az elnöknek.

Conley közölte: Trump szervezete pénteken kicsit dehidratált volt, de ezt azonnal orvosolták. Az elnök soha nem panaszkodott izomfájdalmakra, és a lázát is sikerült hamar lenyomni, 72 óránál tovább nem kapott lázcsillapítót, nincsenek neurológiai problémái. Két alkalommal kapott oxigént.

Az orvos kiemelte: Trump" kiváló páciens volt, nem akarta befolyásolni az orvosokat a kezelést illetően, semmit nem javasolt, vagy sürgetett.

Arra a kérdésre, hogy kampányolhat-e az elnök, Conley azt válaszolta: elvileg igen.

Közben kiderült, hogy Trump környezetében legalább 12-en megfertőződtek, legutóbb a Fehér Ház szóvivője, Kayleigh McEnany.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×