eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Angela Merkel német kancellár az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésére érkezik 2020. július 17-én. A tagállamok vezetői a koronavírus-járvány miatt utoljára februárban találkoztak személyesen.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Angela Merkel: a járvány nehezebbik része még csak most kezdődik

Mindenképpen újabb országos zárlat nélkül kell megfékezni a koronavírus-járvány erősödését Németországban, ezért a térségi és a helyi szintre kell helyezni a védekezés súlypontját - mondta a német kancellár kedden Berlinben,

Angela Merkel a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után hangsúlyozta, hogy a legfontosabb a gazdaság, az oktatási rendszer és a napközbeni gyermekellátás folyamatos működésének fenntartása. Ezért célzottan, a helyi körülményeknek leginkább megfelelő eszközökkel kell felszámolni minden járványgócot.

A járvány "nehezebbik része" még csak most kezdődik, mert az őszi-téli hónapokban az élet fő színtere nem a szabadban, hanem a zárt térben van, ahol könnyebben terjed a vírus, így tovább folytatódhat a fertőzések számának igen nyugtalanító növekedése - közölte Angela Merkel.

Ezért az eddigi fertőzéshigiéniai alapszabályok - maszkviselés, távolságtartás - mellett a szellőztetést is "nagyon komolyan kell venni" - mondta a német kancellár.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×