eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az éttermek, éjszakai klubok és idegenforgalommal foglalkozó vállalkozások tulajdonosai tüntetnek a határok lezárása ellen Kijevben 2020. augusztus 28-án. Az ukrán kormány előző napi döntése értelmében ezen a napon éjféltől szeptember 28-ig lezárják az ország határait a külföldiek előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Drámai járványhírek jöttek Ukrajnából

Megint rekordot döntött az új betegek száma az országban.

Változatlanul gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, péntekre megint megdöntötte a korábbi csúcsot az egy nap alatt regisztrált új betegek száma, amely már meghaladta a 2700-at, velük együtt az azonosított fertőzötteké pedig átlépte a 130 ezret.

Az elmúlt napon 2723 új esettel 130 951-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 51 újabb halálos áldozattal 2761-re emelkedett, miközben eddig 60 613-an gyógyultak meg, közülük előző nap 937-en. Jelenleg 67 577 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1735-tel nőtt egy nap alatt. A mostanit megelőzően kedden jegyezték fel a járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2495-öt, szerdán pedig a legtöbb elhunytat, 54-et.

Előző nap a legtöbb új beteget, 371-et a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből, a második legtöbbet, 319-et pedig az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből. Utóbbiban az azonosított fertőzöttek száma 14 477-re, az elhunytaké nyolc újabb áldozattal 230-ra nőtt.

Az ország legfertőzöttebb régiójában, a nyugati félben lévő Lviv megyében az igazolt fertőzöttek száma 196 új esettel már elérte a 15 312-őt, az elhunytaké pedig 11 újabb áldozattal 434-re emelkedett. Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az azonosított betegek száma 7888, az elhunytaké egy újabb esettel 268-ra emelkedett, miközben eddig 3436-an győzték le a kórt.

Az ukrán kormányzat válságstábja közben felújította a települések és régiók színes zónákba sorolását a helyei járványhelyzet alapján, az új korlátozások hétfőtől lépnek életbe.

A legsúlyosabb, azaz vörös zónába sorolta a kormány egyebek mellett a nyugati országrészben Ivano-Frankivszk, Ternopil és Csernyivci városokat.

Kárpátalján narancs besorolást kapott Ungvár, Munkács és Csap, valamint több járás.

A főváros, Kijev egyenlőre sárga besorolású.

A vörös besorolású településeken, illetve régiókban a kormány szünetelteti a tanítást az iskolákban, továbbá leállítja a közösségi közlekedést.

A narancsszínű régiókban korlátozzák az étkeztető és a szórakoztató létesítmények működését az éjszakai órákban, továbbá szigorúbban határozzák meg azoknak a számát, akik nyilvános rendezvényeken zárt térben egyszerre egy helyen tartózkodhatnak. A sárga zónába sorolt helyeken még csak az idősotthonok látogatását korlátozzák. Országosan kötelező viszont mindenhol továbbra is a maszkviselés és a kellő távolságtartás, valamint a kézfertőtlenítő szerek használata.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×