eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Prága, 2018. március 8.Milos Zeman újraválasztott cseh államfő beszédet mond a beiktatási ünnepségén a prágai vár, a Hradzsin Ulászló-termében 2018. március 8-án. Zeman a parlamenti felsőház elnöke, Milan Stech előtt tette le az alkotmány által előírt fogadalmat a parlament két házának együttes ülésén. (MTI/EPA/Martin Divisek)
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Meg kell műteni a cseh elnököt

Kéztöréssel szállították kórházba Milos Zeman cseh elnököt - közölte Jirí Ovcácek elnöki szóvivő.

A CTK hírügynökség ismertetése szerint a 75 éves államfő régóta neuropátiában szenved, a betegség mindkét lábát érinti, ezért csak sétapálcára támaszkodva járhat. Zeman azonban a kedd esti híradó megtekintése után megpróbált egyedül felállni a karosszékéből, bot és testőrök segítsége nélkül, de elesett, és eltörte a jobb kezét.

"Zeman elutasította a sétapálca használatát és a testőrök segítségét. Azt mondta, hogy némi távolságot egyedül is meg tud tenni, de nem kellett volna ezt csinálnia" - mondta Ovcácek a CTK-nak.

Zemant a prágai központi katonai kórházba szállították, ahol altatásban műtik.

A 2013 óta hivatalban lévő Zeman - aki 1988 és 2002 között miniszterelnök is volt - neuropátián kívül kettes típusú cukorbetegségben is szenved. Tavaly októberben több napot töltött kórházban.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 13:44
×
×
×
×