eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A napozóágyak közötti biztonságos távolságot mérik munkások Capocotta tengerpartján 2020. május 12-én, a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszában. Olaszországban a bevezetett óvintézkedéseket fokozatosan négy fázisban oldják fel, április 27-től négy egymást követő hétfőn újabb és újabb korlátozó intézkedéseken enyhítenek.
Nyitókép: A napozóágyak közötti biztonságos távolságot mérik Capocotta tengerpartján. MTI/EPA/ANSA/Emanuele Valeri

Koronavírus - Tovább növekszik a fertőzöttek száma Olaszországban és Németországban

Folytatódott a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése Olaszországban; szombaton 629 új megbetegedést és hat elhunytat regisztráltak. Németországban 1415 új fertőzöttről adott hírt a Robert Koch intézet.

Pénteken 574 új esetet és három halálesetet jegyeztek fel Olaszországban, ami az egészségügyi hatóságok szerint azt jelzi, hogy a vírus, amely 35 ezer 400 halálos áldozatot követelt Itáliában, ismét terjedésnek indult.

Ugyanakkor a kórházban kezelt fertőzöttek száma egyelőre 770 fő körül stagnál. Szombaton 55 COVID-19-beteget kezeltek intenzív osztályon, és csaknem 14 ezren voltak karanténban.

Közben Bajorországban tovább gyűrűzött a nyaralásból visszatérőkön elvégzett koronavírus-tesztekkel kapcsolatos botrány. A hatóságok 44 ezer ilyen gyorstesztet végeztek el, és ezek közül több mint 900 pozitív lett. Ennek ellenére az érintettek a mai napig nem kaptak értesítést az eredményről.

A hatóságok előbb azt ígérték, hogy csütörtök délutánig mindenki, akinek pozitív lett a tesztje, kézhez kapja az eredményt, de ez szombat délutánig sem történt meg. A fertőzöttek közben több ezer másik embert fertőzhettek meg. A bajor kormány arra hivatkozott, hogy nem számítottak ilyen nagy számú önként jelentkezőre.

A Robert Koch intézet szombat reggeli jelentése szerint 1415 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Németországban. A vírus terjedését jelzi, hogy 400 járás közül mindössze 24-ből nem jelentettek új megbetegedést az elmúlt hét napban, míg július közepén még 125 ilyen körzet volt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×