eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az egyik tűzoltó orrából vesz vizsgálati mintát egy vöröskeresztes önténtes a Drezdában létesített autós tesztállomás megnyitásának napján, 2020. április 15-én, a koronavírus-járvány idején. Németországban 132 210 regisztrált koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, 3495-en életüket veszítették.
Nyitókép: Jens Meyer

Harmadik napja regisztráltak ezernél több új fertőzöttet Németországban

Csütörtökön lépte át először az ezres határt a Covid-19-betegek száma (1045), legutóbb május 9-én volt erre példa. Pénteken 1147 új esetet regisztráltak. Az elmúlt 24 órában 1122-vel bővült a fertőzöttek, és tizenkettővel a halálos áldozatok száma

Az újonnan regisztrált fertőzöttekkel és az újabb elhunytakkal együtt 215 336 fertőzöttje és 9195 halálos áldozata van a koronavírusnak a 83 millió lakosú országban.

A koronavírus reprodukciós rátája 0,9-ről 1,16-ra nőtt. A ráta, amely azt jelzi, hogy egy ember hány másikat fertőz meg, a tíz nappal korábbi állapotokat tükrözi. A Robert Koch német közegészségügyi intézet közleményében hangsúlyozta, hogy 1 alatt kell tartani az arányt ahhoz, hogy alábbhagyjon a járvány terjedése.

Július vége óta újra emelkedik a napi új fertőzöttek száma, bár egyelőre meg sem közelíti az április eleji csúcsot, amikor több mint hatezer új esetet regisztráltak naponta. Az összes fertőzöttből a gyógyultak és a halottak számának kivonásával kiszámított

aktív fertőzők száma is hetek óta növekszik.

A szakértőket aggasztja, hogy - szemben a korábbiakkal - a fertőzések nem köthetők egy-egy góchoz, hanem az ország egész területén terjed a járvány.

Emiatt sokkal nehezebb lesz regionális óvintézkedésekkel megfékezni a koronavírust.

Németország több tartományában a következő héten megkezdődik az iskola, ami kedvezhet a járvány terjedésének. A kockázatos területekről hazatérő nyaralók is potenciális veszélyforrást jelentenek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×