eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Autós érkezik egy mobil tesztállomásra a Florida állambeli Miami Beach-ben 2020. július 12-én, a koronavírus-járvány idején. Floridában, az egyik legfertőzöttebb tagállamban 15 300 ezernél is több új fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt napban. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 millió 413 995 fertőzöttet regisztráltak, és 137 782-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Az Egyesült Államokban meghaladta a 160 ezret a járvány halálos áldozatainak a száma

Az év végére a 300 ezret is elérheti az elhunytak száma.

Az Egyesült Államokban meghaladta a 160 ezret a járvány halálos áldozatainak a száma - derül ki a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház péntek délelőtti adataiból.

A legtöbb halálos esetet Kaliforniában, Texasban és Floridában regisztrálták, s

miközben több tagállamban a járvány enyhülését tapasztalják, 23 tagállamban emelkedik a vírus okozta Covid-19 fertőzésben és szövődményeiben elhunytak aránya.

Erősödik a járvány Nevadában és Louisianában. A diagnosztizált fertőzöttek száma egyébként az országban több mint 4 millió 900 ezer.

A járvány halálos áldozatainak száma az elkövetkező négy hónapban megduplázódhat, december elejéig akár 300 ezer főre is emelkedhet - olvasható az északnyugati Seattle városában lévő Washington Egyetem egészségügyi intézetének tanulmányában, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra. A tanulmány szerint több mint 65 ezer halálos eset elkerülhető lenne a jövőben, ha az amerikaiak, betartva az óvintézkedéseket, viselik a szájmaszkot.

Az Egyesült Államok több tagállamában kötelező a szájmaszk viselése nyilvános helyeken, több államban viszont nem.

Jelentősen javult a járványhelyzet New York államban is. Andrew Cuomo kormányzó pénteken bejelentette: az iskolákban újraindulhat a személyes részvétellel történő oktatás. De a döntés a tankerületek felelőssége - tette hozzá.

Több tagállamban, köztük Georgiában, Indianában, Mississippiben és Tennessee-ben a néhány oktatási intézményben már a múlt héten megkezdődött a tanítás. Donald Trump amerikai elnök az iskolák újranyitását sürgeti.

Pénteken bejelentették: Mike DeWine ohiói kormányzó második vírustesztje negatív lett. A republikánus politikus első vírustesztje csütörtökön pozitív volt, ezért nem is tudott találkozni az Ohióba látogató Donald Trumppal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×