eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép SARS-CoV-2 nevű koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejtekről. A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették. A fekete színű terület a sejtek közötti tér.
Nyitókép: MTI/EPA/NIAID

Minisztert ölt a koronavírus Afrikában

Zimbabwe agrárminisztere az áldozat. Egyesek az interneten ünneplik a halálát egyes régi cselekedetei miatt.

Belehalt a koronavírus okozta Covid-19 betegségbe Perrance Shiri zimbabwei agrárminiszter - jelentette be csütörtök este Emmerson Mnangagwa államfő.

A 65 éves tárcavezető előző nap halt meg.

Perrance Shiri a légierő parancsnoka és nyugalmazott marsall volt, mielőtt átvette az agrártárca vezetését. A hadsereg más parancsnokaival együtt segítette Mnangagwát 2017 novemberében Robert Mugabe megbuktatásában. Mugabe három évtizeden át vezette a délkelet-afrikai országot.

Egyesek a közösségi médiában ünnepelték Shiri halálát,

felemlegetve, hogy ő vezette az Észak-Korea által kiképezett katonai egységet, amely civilek ezreit ölte meg az ország nyugati részén zajló lázadáskor 1982-87 között.

Zimbabwében 2879 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, és Shirival együtt 41-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×