eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Mobiltelefont tart egy ápolónő az egyik koronavírussal fertőzött beteg füléhez, aki lányával beszél a kaliforniai La Mesában lévő Sharp Grossmont Kórházban 2020. április 22-én. Az Egyesült Államokban 849 092 fertőzöttje és 47681 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak a legfrissebb adatok szerint.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Koronavírus: két újabb amerikai állam esett térdre

Az Egyesült Államokban a déli államok mellett Kentuckyban és Marylandben is megugrott a koronavírus-fertőzéssel újonnan diagnosztizáltak száma vasárnap.

Kentuckyban és Marylandben csaknem ezer-ezer új fertőzöttet regisztráltak. A szövetségi főváros, Washington melletti Marylandben a The Baltimore Sun című lap jelentése szerint május óta nem volt ilyen magas az egyetlen napon diagnosztizált fertőzöttek száma. Vasárnap 449 beteget kórházba is kellett szállítani, és kilencen életüket veszítették a vírus miatt.

Andrew Beshear, Kentucky demokrata párti kormányzója vasárnap közölte: a 979 újonnan regisztrált fertőzött között mintegy harminc ötéves, vagy annál fiatalabb kisgyermek is van. Délutáni sajtókonferenciáján a kormányzó megjegyezte: a járvány fellángolása figyelmeztetés a kentuckyiak számára, hogy viseljenek szájmaszkot, és tartsák be a társadalmi távolságtartásra vonatkozó ajánlásokat.

Változatlanul emelkedik az új fertőzések száma a déli tagállamokban: Kaliforniában, Arizonában, Texasban és Floridában. Floridában vasárnap több mint 12 ezer új esetet regisztráltak. Kiváltképp nehéz a helyzet Miamiban és környékén: Miami-Dade megyében hétfőtől a rendőrség büntetést szab ki azokra, akik megszegik a megyében kötelezően előírt szájmaszkviselési szabályt.

Texas mellett immár Arizona legtöbb városában is tele vannak Covid-19-es betegekkel a kórházak, sőt, Arizonában is több településen hűtőkocsikat rendeltek a kórházak mellé, megteltek ugyanis a halottasházak.

Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - vasárnap estig több mint 3,7 millió fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak száma meghaladja a 140 ezret.

Vasárnap a Fox televízióban sugárzott interjújában Donald Trump amerikai elnök a többi között kitért a járványhelyzetre is. Úgy vélekedett, hogy azért van több regisztrált fertőzött, mert a korábbinál jóval nagyobb arányú az elvégzett vírustesztek száma. Kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy a Fehér Ház járványügyi tanácsadói csoportjának egyik tagja, Anthony Fauci többször tévesen ítélte meg a helyzetet.

A The New York Times című lap a hétvégi számában arról közölt hosszas elemzést, hogy a Fehér Ház járványügyi tanácsadói csoportjának másik tagja, Deborah Birx doktornő áprilisban kijelentette: a járványnak nemsokára vége. E véleményére alapozva Birx volt az, aki erőltette a kormányzatnál, hogy egyes államokban minél előbb indítsák újra a gazdasági és a mindennapi életet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×