eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Nem értik, hogyan lett egy halászhajó legénysége koronavírusos

Az argentin egészségügyi hatóságok egyelőre keresik a magyarázatot, hogyan fertőződhetett meg a legénység 35 nap után.

Nehéz megállapítani, hogy fertőződött meg a legénység, tekintve, hogy 35 napig senkivel nem léptek kapcsolatba és minden ellátmányt vittek magukkal, tehát nem kaptak utánpótlást – mondta Alejandra Alfaro, a tartomány egészségügyért felelős vezetője a France24 híradása szerint, amelyet a 24.hu szemlézett.

A rejtélyt csak fokozza, hogy kihajózás előtt mind a 61 főnek negatív volt a koronavírus tesztje.

Az Echizen Maru halászhajó hétfőn azért kötött ki Tierra del Fuego tartományban, mert egyre többen észlelték magukon a Covid-19 tüneteit. A friss vizsgálatok szerint 57 matróz pozitív, kettő negatív tesztet produkált, ketten még várnak az eredményre az Ushuaia városban elrendelt 14 napos karanténjuk alatt. Két matrózt pedig kórházban kezelnek.

Most a tengerészek jelentkezett tüneteit kronológiai sorrendbe rakva próbálják az egészségügyi hatóságok feltárni, hogyan fordulhatott elő az eset, amelyről Leandro Ballatore, a városi kórház infektológiai osztályának igazgatója azt mondta egyelőre nem tudnak rá magyarázatot. A fertőzés lappangási ideje ugyanis nem ilyen hosszú.

Argentínában vasárnapig több mint százezren fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma pedig 1859. Buenos Aires városában a legsúlyosabb a helyzet az országban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×