eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szkopje elnéptelenedett főtere 2020. május 24-én, a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom idején. Míg a nyugat-balkáni országok többsége már június elsejétől megnyitja a határait, Szerbia pedig két napja várja ismét az országba látogatókat, Észak-Macedónia inkább óvatosan nyit a külvilág felé, és nem tervezi, hogy június közepénél előbb engedélyezi a ki- és belépést az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Előrehozott választást tartanak Észak-Macedóniában

Tizenöt párt, illetve koalíció indul a hétfőtől szerdáig tartó előrehozott parlamenti választáson Észak-Macedóniában, ahol a voksolás eredményétől az ország európai elköteleződésének megerősödését vagy gyengülését várják.

Az 1,81 millió szavazásra jogosult állampolgár három napon át voksolhat, hogy a 123 fős, egykamarás parlament új tagjairól döntsön. Hétfőn a koronavírussal fertőzöttek és a karanténra kötelezettek szavazhatnak, egy nappal később a beteg és mozgássérült állampolgárok, valamint a börtönbüntetésüket töltők adhatják le voksaikat, míg július 15-én, szerdán lesz a szavazás fő napja, amikor mindenki mást várnak az urnák elé.

A szavazóhelyeken feltorlódó tömeg elkerülése érdekében két órával meghosszabbították a szavazási időt, így az állampolgárok 7 és 21 óra között járulhatnak az urnák elé. Az első, nem hivatalos eredmények szerda késő este várhatók.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×