eur:
393.5
usd:
362.96
bux:
71169.66
2024. július 8. hétfő Ellák
A koronavírus elleni védekezésül szájmaszkot visel egy vásárló egy milánói élelmiszer-áruházban 2020. február 23-án. A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt Giuseppe Conte miniszterelnök rendkívüli intézkedéseket jelentett be Észak-Olaszország Lombardia és Veneto régiójában. A karantén, amely szigorú mozgáskorlátozást jelent, az északnyugati Lombardiában, a Milánótól nem messzi Lodi város térségében található 11 önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto régió Vo Euganeo területét, amely Padova körzetében van. Az intézkedés Venetóban 3500 személyt érint, Lombardiában közel 47 ezer lakost. A tüdőgyulladást okozó, Covid-19-nek elnevezett újfajta koronavírus fertőzöttjeinek száma 115 fölé emelkedett Olaszországban.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Daniel Dal Zennaro

Koronavírus - ismét szigorítanak Olaszországban, romlik a helyzet

Hétfőtől ismét szigorításokat vezetnek be az északkelet-olaszországi Veneto tartományban, mert a koronavírus terjedését mutató reprodukciós ráta emelkedett.

A majdnem 5 millió lakosú régióban a korábbi 0,43-ról 1,63-ra nőtt a reprodukciós ráta, amely azt mutatja, hogy egy beteg átlagosan hány embert fertőz meg.

Luca Zaia tartományi elnök egyesek "felelőtlen magatartásának" tulajdonította a fertőzés erősödését. Bejelentette, hogy hétfőtől szigorításokat vezetnek be, többek között kényszerkezelést írnak elő a házikarantén-előírásokat megszegő aktív betegek számára.

Olaszországban ötödik egymás utáni nap emelkedik az újonnan szűrt fertőzöttek száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×