eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Koronavírus-teszthez beérkezett mintákat vizsgál egy orvos a Kárpátaljai Megyei Népegészségügyi Központ laboratóriumában Ungváron 2020. május 8-án.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Tombol a járvány Ukrajnában, soha nem regisztráltak még ennyi fertőzöttet egy nap alatt

A hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 588 ember kapta el a vírust, és ezzel 25 411-re emelkedett a laboratóriumi körülmények között megerősített fertőzéses esetek száma. Egy nap alatt 12 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, és 602-en gyógyultak meg.

Az eddigi fertőzéses esetek közül 747 halálos kimenetelű volt, és 11 042-en gyógyultak meg. A fővárosban, Kijevben egymagában eddig 3210 fertőzöttet regisztráltak, nagyjából annyit, mint a megyék listáját vezető Csernyivci megyében, ahol 3481 fertőzéses eset történt.

A Moszkva-barát szakadárok ellenőrzése alatt lévő kelet-ukrajnai területek járványhelyzetéről nem vezetnek statisztikát az ukrajnai egészségügyi hatóságok.

A mukachevo.net hírportál csütörtöki jelentése szerint Kárpátalján az elmúlt napon 21 ember kapta el a fertőzést, és hárman közülük egészségügyi dolgozók. A Magyarországgal határos megyében eddig 1257 fertőzéses esett történt, 285 egészségügyi dolgozó és 79 gyerek van a fertőzöttek között.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint nem tud megbirkózni a koronavírus okozta járvánnyal az ukrán főváros, ahol már kedden több mint kétszeresére nőtt a fertőzöttek száma az előző naphoz képest.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×