eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az új típusú koronavírus terjedése miatt védőruhába öltözött dél-koreai orvosok érkeznek munkába a tegui Tong Szan kórházban 2020. március 24-én. Dél-Koreában 9037 koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván, a halálesetek száma 120-ra nőtt.
Nyitókép: MTI/EPA/YNA/Yonhap

Koronavírus - fordulat a mintaállamban: újra iskolákat zártak be

Újabb fertőzőgócok alakultak ki, ezért alig néhány nappal a lazítás után újra több száz iskolát voltak kénytelenek bezáratni a dél-koreai hatóságok.

Gyorsan visszakozni kényszerült a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik mintaállamának számító Dél-korea az óvatos nyitásból, miután az enyhítések nyomán több újabb fertőzésgóc is kialakult az országban, elsősorban a főváros szórakozónegyedében. És ugyan még napokkal ezelőtt is ragaszkodtak az iskolák fokozatos újranyitásához, miután a múlt héten szigorú járványvédelmi intézkedések mellett elrendelték azt, mostanra kiderült, hogy kissé elsiették a lazítást - derül ki a Qubit cikkéből.

A tervek szerint a néhány száz újranyitó iskolát további 838 követte volna ezen a héten, aztán fokozatosan megnyitott volna Dél-Korea további csaknem húszezer oktatási intézménye is. Ugyanis ismét emelkedni kezdett a fertőzöttek száma: az országos járványügyi központ csütörtökön 79 új esetet jelentett, ami arra késztette a hatóságokat, hogy újra bezárják a napokkal korábban megnyitott iskolákat, és természetesen a további iskolák újranyitását is elhalasztották.

Az 52 milliós országban összesen kevesebb mint 12 ezer fertőzéses esetet regisztráltak, és a halottak száma nem éri el a 300-at.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×