eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Százezer használhatatlan maszkot kaptak a belgák Kolumbiából

Sok maszk szennyezett csomagolásban érkezett, ezért úgy döntöttek, hogy nem használják azokat.

Az észak-belgiumi Flandria százezer, használhatatlan szájmaszkot kapott Kolumbiától, több közülük szennyezett csomagolásban érkezett, ezért úgy döntöttek, hogy nem használják azokat - jelentette kedden a helyi sajtó.

"Kiderült, hogy nem Kínából, ahogy mondták, hanem Kolumbiából érkeztek. Használt banános és kukoricapelyhes dobozokba voltak csomagolva, ami ellentétes a szabályozással.

Az egyik dobozban állati ürüléket találtunk" - mondta Ludo Splingaer, az Amberes RevArte kórház igazgatója, aki nem fedte fel az értékesítő cég nevét.

A 11,4 millió lakosú Belgiumban eddig 12 775 igazoltan koronavírusos esetet jegyeztek fel. A belga közegészségügyi szolgálat délelőtti sajtótájékoztatóján az illetékes szóvivő egy 12 éves gyerek haláláról is beszámolt. Az országban eddig 705-en hunytak el a járvány okozta betegségben. A legtöbb koronavírus-fertőzéses esetet Flandriában jegyezték fel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×