eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Újabb országban van halálos áldozata a koronavírusnak

Tajvan középső részén vasárnap meghalt az első helybeli, akinél kimutatták a COVID-19-nevű új koronavírust - közölte az egészségügyi miniszter.

A hatvanéves férfi az elmúlt időben nem járt külföldön, a hatóságok vizsgálják miképpen fertőződött meg. Február 3-án került kórházba légzési elégtelenséggel, végül tüdőgyulladást állapítottak meg nála. A tárcavezető tájékoztatása szerint az elhunyt egyik hozzátartozója is megfertőződött a kórral.

A férfi taxisként dolgozott, bár mostanában nem járt külföldön, olyan utazókat szállított, akik Kínából, Hongkongból és Makaóból tértek vissza a szigetországba. Vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy kikkel érintkezhetett a sofőr, aki cukorbeteg volt, valamint B típusú hepatitiszes.

A szárazföldi Kínán kívül mintegy 500 koronavírus megbetegedést regisztráltak több mint 20 országban és területen, a betegségnek egy-egy halálos áldozata van Japánban, a Fülöp-szigeteken, Franciaországban, Tajvanon és Hongkongban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×