eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A chilei légierő (FACh) által 2019. december 11-én közreadott kép egy darab habszivacsról annak a helyszínnek a közelében, ahol a légierő C-130-as Herkulese két nappal korábban eltűnt. Az Antarktisz felé repülő katonai csapatszállító repülőgép fedélzetén 38-an tartózkodtak, a légierő tájékoztatása szerint a vízen lebegő roncsdarabokat találtak a helyszínen.
Nyitókép: MTI/EPA/FACh

Megtalálták a chilei légierő két napja eltűnt szállítógépének roncsait

A tengerbe zuhant a gép, a roncsokat és a fedélzeten utazók maradványait mintegy 30 kilométerre attól a helytől találták meg, ahol a légiirányítók hétfőn elvesztették a géppel a kapcsolatot.

José Fernandez, a dél-chilei Magellán-szoros és Chilei Antarktika régió intendánsa szerint a légierő megerősítette, hogy a lezuhant gép utasainak maradványait és a repülő roncsait - egy kereket, a futómű és a géptest darabjait - találták meg. A brazil védelmi minisztérium közleménye szerint egyik hajója is rábukkant a tengerben, 50 kilométerre délre patagóniai Ushuaia várostól olyan roncsokra, amelyek feltehetően a lezuhant géptől valók, illetve a fedélzetén utazók holmiját is kihalászták a tengerből.

A chilei légierő vadászgépeket küldött szerdán a térségbe, hogy kiterjessze a kutatást a Horn-fok és az Antarktisz közötti Drake-átjáróban. A baleset oka továbbra sem ismert.

A chilei légierő C-130 típusú szállítógépe helyi idő szerint hétfő este zuhant le 38 emberrel a fedélzetén. A gép az ország déli részén, a Punta Arenas-i Chabunco légitámaszpontról szállt föl délután, és alig több mint egy órával később megszűnt vele a rádiókapcsolat. A gép a Presidente Eduardo Frei Montalva légitámaszpontra tartott, amely Chile legjelentősebb támaszpontja az Antarktiszon.

A gépen lévők közül 21 ember volt utas, 17-en a személyzet tagjai. A hadseregnél riadót rendeltek el, és hajókon, illetve repülőgépeken mentőalakulatot küldtek a térségbe.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×