eur:
394.99
usd:
367.8
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Evo Morales hivatalban levő bolíviai elnök sajótájékoztatót tart La Pazban 2019. november 10-én, ahol bejelentette a választások megismétlését és egy új választási bizottság felállítását. A döntést Morales az Amerikai Államok Szervezetének (OAS) a nap folyamán közzétett közleményével indokolta, amely szerint az október 20-i elnökválasztáson nyilvánvaló szabálytalanságok történtek. A dél-amerikai országban három hete zajlanak tüntetések és összecsapások, ellenzéki csoportok szerint Morales csalással nyerte meg az elnökválasztást, és ezért a lemondását követelik.
Nyitókép: MTI/AP/Juan Karita

Evo Morales már Mexikóból is lelépett - ezzel az indokkal

Kuba felé vette az irányt, azt állítva, hogy beteg és orvosi kezelésre van szüksége.

Orvosi vizsgálatra Kubába utazott Evo Morales volt bolíviai elnök, aki választási csalás gyanúja miatt lemondani kényszerült és Mexikóba menekült - közölte pénteken egy, a politikushoz közelálló személy.

Gabriela Montano korábbi bolíviai egészségügyi miniszter elmondta, hogy Morales ugyanazt a kubai orvoscsapatot keresi fel, amelyik kezelte hazájában. Szavaiból nem tűnt ki, hogy egy rutinvizsgálatról van szó vagy egy adott betegség műtéti kezeléséről.

A mexikói külügyminisztérium megerősítette, hogy Morales pénteken "ideiglenes látogatásra" Kubába távozott. Látogatása várhatóan rövid idejű lesz - derült ki a tájékoztatásból.

Bolíviában az október 20-án tartott elnökválasztás első fordulója után Morales bejelentette, hogy megszerezte az újraválasztásához szükséges abszolút többséget, nincs is szükség második fordulóra. A dél-amerikai országban ekkor halálos áldozatokat is követelő tömegtüntetések kezdődtek. A csalás gyanúja miatt az elnök kénytelen volt lemondani, és elmenekült az országból.

Mexikóba november 11-én érkezett és azóta nem hagyta el az észak-amerikai országot.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×