eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: pixabay

Postássztrájk légi és tengeri támogatással

A Finnair légitársaság hétfőn mintegy 280 járatát törli szolidaritásból, a tengerészek szakszervezete pedig meghatározatlan időre hirdet munkabeszüntetést a postások sztrájkjának hírére.

A skandináv országban már két hete tart a postások huzakodása a munkaadóval, és munkabeszüntetésükhöz csatlakozott több szállítási és közlekedési cég, egyebek közt a Finnair. A légitársaságnak főként a földi személyzete sztrájkol, ám emiatt a légi részleg sem tud dolgozni.

A légi szolidaritási munkabeszüntetés csak egynapos lesz, ám a tengerészek szakszervezete meghatározatlan idejűt határozott el. Finn zászló alatti hajó amint finn kikötőbe ér, veszteglésre kényszerül.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×