eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: pixabay

Fontos szigorítások a szlovákiai KRESZ-ben

A szlovák parlament elfogadta a közlekedési szabályok változásáról szóló törvényt, amely fontos újdonságokat is tartalmaz.

Az egyik legfontosabb változás, hogy 2020 februárjától érvénybe lépnek a 365 napos autópálya-matricák. Az új matrica azoknak kedvez, akik év közben vásárolnak autót, és sokat használják az autópályákat. A korábbi éves matrica ugyanis a megvásárlás időpontjától függetlenül január 31-ig volt érvényes - írja a napi.hu az Új Szó alapján.

Emelkedtek a közúti kihágásokért kiszabható bírságok. Azok, akik a telefonjukat a kezükben tartva vezetnek, 50 euró helyett 100 eurós büntetésre számíthatnak. A rollerezők a kerékpározók szintjére kerülnek: továbbra is közeledhetnek a járdán, de nem gyorsabban, mint ahogy az ember sétál, különben helyszíni bírság vár rájuk..

A módosításokra azért volt szükség, mert az elektromos rollerek sebessége elérheti akár a 20-25 kilométer/órás tempót is, és ilyen sebesség mellett a gyalogosokkal való ütközés akár életveszélyes is lehet.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×