eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kiderült, kik a Mallorcán eltűnt magyarok

Felkerült a magyar rendőrség honlapjára két fiatal képe, akiket eltűntként keresnek és akik nagy valószínűséggel azonosak a spanyol szigeten eltűnt két emberrel.

A sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. A helyi lapok már a hétvégén megírták, hogy egy magyar testvérpárról, egy 18 éves fiatal férfiról és egy 30 éves nőről van szó. A helyi lapok szerint unokatestvérek.

Egy Facebook-csoportban egy fiatal lány kétségbeesve keresi két unokatestvérét, Orosz Katalint (30) és Mihályt (18), akik Mallorcára utaztak és szerda este óta nem adnak életjelet. A helyi lapok szerint pénteken kellett volna hazatérniük. "Nem lehet őket elérni, telefonjuk ki van kapcsolva. A szállodát is hívtuk, illetve írtunk e-mailt is, de reakció nem volt egyikre sem" – írta a Blikk a közösségi oldalon megjelent bejegyzés alapján.

Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében – közölte vasárnap Menczer Tamás, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

A magyar rendőrség is közzétett egy körözést az eltűnt 30 esztendős nőről, és a 18 éves fiatalemberről, eltűntként keresik őket. Egyelőre nem akadtak a nyomukra, csak a bérelt autójukat találták meg.

A lapok beszámolója szerint egy szemtanú hívta a 112-t a Cala Esmeralda strandtól, mert látta, hogy az erős szélviharban egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó. Hajókkal, helikopterrel, vasárnap drónokkal is keresték őket és búvárok is részt vettek a kutatásban. Úgy tudni, ha a szerda óta tartó keresés nem hoz eredményt, hétfőn felfüggeszthetik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×