eur:
394.86
usd:
367.69
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Faültetéssel harcolnak a migráció ellen

Mexikó faültetéssel próbál segíteni Salvadornak, hogy javuljon gazdasági helyzete és kevesebb lakosának kerekedjen kedve kivándorolni és eljutni az Egyesült Államokba.

A tervet San Salvadorban jelentette be Mexikó külügyminisztere, Marcelo Ebrard és Salvador új elnöke, Nayib Bukele. Az elképzelés szerint

Mexikó havonta 250 dollárt ajánl fel gazdáknak gyümölcsfák és ipari hasznosítású fafajták ültetésére.

A termés és a faanyagok utáni bevétel teljes egészében az ültetőé. Minderre 31 millió dolláros összeget különített el Mexikó, és a számítások szerint 20 ezer ember jut így rendszeres jövedelmű munkához.

Hasonló programot tervez indítani a mexikói kormány a szegénység enyhítésére Mexikó déli részén, továbbá Hondurasban és Guatemalában.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére - jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a keddi manilai kétoldalú találkozót követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×