eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: pixabay

Kellemetlen meglepetés érheti az autósokat a szomszédban

Emelkednek az autópályadíjak Szerbiában.

A szerb parlament jóváhagyta, így 12 százalékkal nőnek az autópályadíjak. Az új árjegyzék július 15-én lép érvénybe - írta a Szabad Magyar Szó.

Az Újvidék és Belgrád közötti autópálya-szakasz 210 helyett 235 dinárba (mintegy 640 forint) kerül majd, a Szabadka és Belgrád közötti úthasználatért pedig 560 helyett 627 dinárt (1700 forint) kell fizetni. Belgrádból Nišbe 800 dinár helyett majdnem 900 dinárért (2400 forint) lehet eljutni.

A befolyt többletbevételből finanszíroznák a további útépítést és -karbantartást – áll az indoklásban.

A Szerbia Útjai Közvállalat vezetője már többször kezdeményezte a díj emelését. Zoran Drobnjak igazgató szerint, 100 millió euró hiányzik az utak karbantartására. Négy év alatt 45 százalékkal nőtt a forgalom, így a díjemelés szükségszerű – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×