eur:
394.88
usd:
367.81
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Elfogták Julian Assange feltételezett bűntársát – kémkedhetett is

Őrizetbe vették Ecuadorban csütörtök délután Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójának egy feltételezett bűntársát - jelentette be a latin-amerikai ország belügyminisztere.

Az illetőt - akiről még azt sem közölték, hogy férfi-e vagy nő - a quitói repülőtéren tartóztatták le, amikor egy Japánba induló géphez tartott. A miniszter közlése szerint a gyanúsított nem csupán Assange cinkosa lehet, hanem Ecuador kormánya ellen is kémkedhetett.

A brit rendőrség szintén csütörtökön - de az időeltolódás okán fél nappal korábban - vette őrizetbe

Julian Assange-t, aki hét évig Ecuador londoni nagykövetségén élt, hogy ne tudják kiadni más országoknak, Lenín Moreno ecuadori elnök azonban a minap visszavonta Assange diplomáciai menedékjogát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ralizik a Tesla, csúcstámadásban a Nasdaq

Ralizik a Tesla, csúcstámadásban a Nasdaq

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×