eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Késsel támadt óvodásokra, kivégezték

A férfi tavaly januárban 12 kisgyermeket sebesített meg egy kínai óvodában.

Sajtójelentések szerint a férfi azért támadt a gyerekekre egy zöldségvágó késsel, mert így akart bosszút állni saját félresikerült élete miatt, illetve egy szomszédjával fennálló vita is felbőszítette.

A dél-kínai Kuanghszi tartománybeli Pinghsziang városban ítélték halálra a támadót, akit múlt pénteken végeztek ki. Az utóbbi években megszaporodtak Kínában a késsel és baltával elkövetett támadások, sok esetben kisgyerekek voltak a célpontok.

Jogvédők becslése szerint Kínában hajtják végre minden évben a legtöbb halálbüntetést. Decemberben a legfelsőbb bíróság egyik bírája nyilvánosan védelmébe vette a kivégzések gyakorlatát, hangsúlyozva, hogy Kínában nem lehetne eltörölni a halálbüntetést, mivel az a lakosság elsöprő többségének támogatását élvezi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×