eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Sao Paulo, 2018. október 7.Michel Temer brazil államfő érkezik szavazata leadására Sao Paulóban 2018. október 7-én, a brazíliai elnökválasztás napján. (MTI/EPA/Marcelo Chello)
Nyitókép: MTI/EPA/Marcelo Chello

Mégsem úszta meg a brazil elnök

Korrupció és pénzmosás miatt vádat emelt a legfőbb ügyész Michel Temer ellen.

A brazil legfőbb ügyészség egy kikötői koncessziókkal kapcsolatos nyomozás révén jutottak olyan információk birtokába, amelyek elégségesek ahhoz, hogy vádat emeljenek a leköszönő elnök ellen. Michel Temer a gyanú szerint kenőpénzt fogadott el, hogy 2017-ben rendeletet hozzon arról, hogy Brazília akár 70 évvel is meghosszabbít két kikötői koncessziós szerződést.

Hivatalban lévő elnök ellen csak a parlament alsóházának jóváhagyásával indítható büntetőeljárás, de

az elnök mandátuma az év végén lejár, így januárban várhatóan minden további nélkül bíróság elé fogják állítani.

Temer tagadja bűnösségét. A hivatala által kiadott közleményben az elnök tudatja: tisztázni fogja magát a vádak alól, s bizonyságot fog nyerni, hogy a szerződések meghosszabbítása révén egyetlen cég sem jutott jogosulatlan előnyhöz, ő pedig nem követett el semmilyen bűncselekményt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×