eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Brexit: szavaznak is kedden, meg nem is

Ellentmondó hírek érkeznek Londonból: a Downing Street közölte, megtartják kedden a parlamenti szavazást a brexit-megállapodásról, médiaértesülések szerint viszont nem.

Theresa May brit miniszterelnök szóvivője szerint a terveknek megfelelően megtartják kedd este az alsóházi szavazást a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodásról.

Nem megerősített médiaértesülések szerint azonban a kormány mégis a szavazás elhalasztásáról döntött.

A Downing Street szóvivője hétfői tájékoztatóján kijelentette, hogy Theresa May a hétvégén az Európai Unió vezetőivel tartott telefonos megbeszéléseket, és erről hétfőn konferenciahívásban számolt be kabinetje tagjainak.

A konferenciahívásról már hétfő délelőtt hírek terjedtek el a brit médiában, azzal a feltételezéssel, hogy May a szavazás elhalasztást közli kormányának tisztviselőivel.

A kormányfői hivatal szóvivője hétfői tájékoztatójában a parlamenti szavazás megtartásáról számolt be a sajtónak, a konferenciahívás után azonban két kormányforrás is azt mondta a BBC közszolgálati médiatársaságnak, hogy nem lesz szavazás a keddi időpontban.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×