eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Berlin, 2018. júluius 4.Angela Merkel német kancellár felszólal a 2018-as szövetségi költségvetésnek a kancellári hivatal fejezetéről szóló vitájában a német parlamenti alsóház, a Bundestag ülésén Berlinben 2018. július 4-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Századvég: példátlan mértékben csökkent a német kormánypártok támogatottsága

Egy évvel a választások után példátlan mértékben csökkent a német kormánypártok támogatottsága a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője körüli vita miatt - mondta Pócza István, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az alkotmányvédelmi hivatal megkérdőjelezhetetlen szereppel bír a Németország biztonságának megőrzésében, és az, hogy Hans-Georg Maassen eddigi vezetőt leváltották, nagyon sok választóban felvetett kérdéseket és aggodalmakat - fűzte hozzá.

Elmondta: a többi között az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) mellett kormányzó Szociáldemokrata Párt (SPD) is megvonta bizalmát Hans-Georg Maassentől, mert egy lapinterjúban kétségbe vonta egy külföldinek tűnő embereket üldöző németeket ábrázoló videofelvétel eredetiségét. A felvétel Chemnitzben készült augusztus végén, egy német megölése után, a bűncselekménnyel külföldieket gyanúsítanak.

Németország erősen intézményközpontú, és az emberek most azt látják, hogy az intézményrendszerek kezdenek összeomlani, ez pedig a kormánypártok népszerűségének csökkenéséhez vezet - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×