eur:
394.75
usd:
367.06
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pixabay

Hazaérkezett a szüleitől Amerikában elszakított kisfiú

Nővérével repülhetett haza New Yorkból a kétéves gyermek az ottani magyar főkonzulátus segítségével. Édesanyja tíz év börtönt is kaphat.

Kedd reggel landolt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az a gép, amin a szüleitől elszakított kétéves Levente ült féltestvérével, Laurával – értesült a Bors.

A kisfiú több mint egy hónapig volt egy New York-i befogadóállomáson, majd nevelőszülőknél, miután a szülei illegálisan próbáltak meg Kanadából az Egyesült Államokba jutni, de a határőrök elfogták őket.

A szüleitől elválasztott gyermek a bevándorlási ügyekkel foglalkozó bíróság múlt heti döntése értelmében jöhetett haza Magyarországra.

Kumin Ferenc New York-i főkonzul tömören foglalta össze az alábbi videón a történet tanulságai közül a legfontosabbat: ha abban az országban jár, "mindenki tartsa be az Egyesült Államok törvényeit!"

– Levente és Laura a New York-i John Fi­tzgerald Kennedy repülőtéren találkozott, ahová a befogadóállomás munkatársai vitték ki a kisfiút. Egyenes járattal utaztak haza Budapestre, minden rendben volt, már otthon vannak – mondta a Borsnak Kumin Ferenc New York-i főkonzul.

Levente szüleinek helyzete azonban jóval bonyolultabb, főleg az édesanyjának gyűlhet meg a baja a törvénnyel.

A 42 éves Zs. Regina korábban névházasságot kötött egy amerikai férfival, hogy így szerezzen letelepedési engedélyt. Mint azt Kumin Ferenctől elmondta, az anya ellen vádat is emeltek, és Észak-Karolinában bíróság elé is állítják.

Komoly börtönbüntetést, akár tíz évet is kaphat, de a gyermekére való tekintettel talán lehet reménykedni az enyhébb ítéletben. A 45 éves K. László hamarosan hazatérhet, őt illegális határátlépés miatt kitoloncolják az Egyesült Államokból.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×